2018 рік має стати роком регіонального розвитку

Децентралізація та регіональний розвиток, спрямовані на розвиток людського потенціалу, є пріоритетною ціллю, на досягнення якої має працювати стратегічний план Міністерства на 2018 рік. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, відкриваючи стратегічну сесію «Регіональний розвиток».

На Стратегічній сесії Геннадій Зубко назвав ряд кроків щодо формування державної регіональної політики, які здійснювались за останній роки та водночас зазначив, що процес формування ефективної системи регіонального розвитку  є незавершеним з огляду на існування проблем і викликів у цій сфері.

На даному етапі важливо визначити нові ефективні механізми, які допоможуть реалізувати потенціал регіонів, використовувати їх конкурентні переваги, створювати нові точки зростання.

Поставивлено завдання перед Мінрегіоном за участю експертів невідкладно підготувати законопроекти щодо удосконалення інструментів державної регіональної політики та фінансових механізмів стимулювання регіонального розвитку, зокрема шляхом модернізації Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів», а також використання коштів ДФРР.

За підсумками Стратегічної сесії було визначено коло пріоритетних проблем регіонального розвитку, крім того учасники сесії висловили відповідні пропозиції щодо удосконалення процесів формування та реалізації державної регіональної політики.

За результатами стратегічної сесії напрацьовані пропозиції до стратегічного плану дій Міністерства на 2018 рік.

Довідково

Стратегічну сесію «Регіональний розвиток» з обговорення пріоритетів та завдань державної регіональної політики на 2018 рік та у середньостроковій перспективі 25 січня 2018 року було проведено Мінрегіоном, за організаційної та фінансової підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Захід відбувся за участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслава Негоди, представників Адміністрації Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, профільного комітету Верховної Ради України, центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, асоціацій органів місцевого самоврядування та експертів проектів міжнародної технічної допомоги, що опікуються питаннями регіонального розвитку.

За матеріалами сайту МІНРЕГІОНУ.

Коментування та розміщення посилань заборонено.

Комментарии закрыты.